Keresés

Szavazások

Hová szervezzünk kirándulást a "Bakancsos túrázóknak" /programlehetőség a családoknak
 

Naptár

Fórum

Felhasználó

Újpest Önkormányzatának hírei

Díjaink

Újpest Önkormányzatának hírei

Érdekességek
Érdemes minket itt is követni...

 

https://www.facebook.com/pages/De%C3%A1k-%C3%93voda/230780670299304

https://www.facebook.com/DeakOviGyermekeiertAlapitvany

 
ADVENTI ANGYALOK

 

Az első vasárnap angyala
Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az égből, hogy közelebb húzódjon az emberekhez. A legtöbb ember ezt észre sem veszi, mert túlságosan el van foglalva mással. De azok, akik jól figyelnek, meghallják a hangját. Ma van az első napja, hogy az angyal először szól, s keresni kezdik azokat, akik meg tudják és meg akarják hallgatni őt.

A második vasárnapi angyala
A második adventi vasárnapon piros palástba öltözött angyal száll le a mennyekből, kezében egy nagy serleget hoz. Az angyal szeretné megtölteni az aranyserlegét, hogy tele vigye vissza a mennybe. De mit tegyen a serlegbe? Játékot? Ajándékot? Törékeny, finom szövésű ez a serleg, a Nap sugaraiból készült. Nem tehet bele kemény, nehéz dolgokat. Az angyal észrevétlen végigmegy a világ összes házán és lakásán, mert valamit keres. Tiszta szeretetet minden ember szívében. Ezt a szeretetet teszi a serlegébe, s viszi majd vissza a mennybe. Mindazok. akik a mennyben élnek, fogják ezt a szeretetet, s fényt készítenek belőle a csillagoknak. Ezért olyan jó felnézni a hunyorgó, ragyogó csillagokra. 

A harmadik vasárnap angyala
Advent harmadik vasárnapján egy fehér ragyogó angyal jön le a földre. Jobb kezében egy fénysugarat tart, amelynek csodálatos ereje van. Odamegy mindenkihez, akinek tiszta szeretet lakik a szívében, s megérinti fénysugarával. Azután a fény ragyogni kezd az emberek szemében, s elér a kezükhöz, lábukhoz és egész testükhöz. Így még az, aki a legszegényebb, legszerencsétlenebb az emberek között, az is átalakul, s megszállja a béke, a tiszta szeretet és a boldogság érzése.

A negyedik vasárnap angyala
A karácsony előtti utolsó vasárnap egy nagy, lila lepelbe öltözött angyal jelenik meg a mennybolton, és járja be az egész Földet. Kezében lantot tart, és azt pengeti. Közben szépen énekel hozzá. Ahhoz, hogy meghallhassuk, jól kell figyelnünk, s szívünknek tisztának kell lennie. A béke dalát énekli. Sok kis angyal kíséri, s együtt énekelnek. Daluktól valamennyi mag, amely a földben szunnyad, felébred, így lesz majd új élet tavasszal a Földön.

https://www.youtube.com/watch?v=HHY76oCtYshttps://www.youtube.com/watch?v=HHY76oC-tYs

 

 
Madárka - ezt érdemes megcsinálni!

Toboz és pompom.

Fénykép: Toboz és pompom. :-)

Forrás: https://www.facebook.com/Kreativmania

 
Madárbarát kalendárium

Ezen az oldalon    / http:www.mme.hu/napi-madarvedelem/madarbarat-kalendarium.html
a Madárbarát kert program teljes évet felölelő madárvédelmi tevékenységeit és -megfigyelési eseményeit tekintjük át időrendi sorrendben. Ezek mellet minden hónapnál jelezzük azokat a madarász közösségi alkalmakat, melyekhez bárki csatlakozhat. Az egyes tartalmakról a sorvégi linkre kattintva olvashat részletesen, illetve a rendezvényekről a kezdő oldal friss hír rovatában is hírt adunk a programot megelőző napokban-hetekben.


 
Gazdag Erzsi: A cinke és a szél (mese)

Tölgyfa ágán üldögélt a cinke. Tollát borzolgatta a szél.

Fázott.

- Hú, de hideg vagy - mondta a szélnek -, bizony fújhatnál melegebbet is!

- Elég meleget fújtam a nyáron - felelte a szél. - Most tél van, hideget kell fújnom.

A mese folytatása a jelzés alatt olvasható.

 

Bővebben...
 
Mesekönyv ajánló

Géczi István - Gécziné Nagy Mária: Kalandok Denevér Danival


Kalandok Denevér DanivalKedves Olvasó!

Az Abaúj-Zemplén Értékeiért Közhasznú Egyesület hiánypótló jelleggel jelentette meg ezt a mesekönyvet. Az éjszaka állatvilágát mutatja be egy denevér és a vele repülő hat éves kislány éjszakai kirándulásai keretében, tíz önálló történetben.

Tudtunkkal az első ilyen jellegű (a denevéreket pozitívan bemutató) magyar nyelvű mesekönyv.

A mesekönyv fő célja a denevérek gyerekekkel történő megszerettetése, és a környezeti nevelés a 6-12 éves korosztály részére.

A könyv formátuma A4 keménytáblás borítású, fűzött kötésű. Összesen 48 oldal, benne 6 oldal foglalkoztatóval, színes rajzokkal és fotókkal illusztrálva. A rajzokat Bajusz Tímea készítette.

Megvásárlásával egyesületünk természetvédelmi és környezeti nevelési programjainak megvalósítását segítik.Bolti ára 1500 Ft, az egyesülettől megrendelhető (1 példány esetén) 1300 Ft + 350 Ft postaköltségért.

Géczi István szerző, az egyesület titkára
www.azertke.hu

További információk és megrendelés a szerzőtől drótpostán: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

forrás: http://www.golyahir.hu/konyv/denever_dani.htm


A <Bővebben> jelzés alatt az első fejezetből olvasható egy rövid részlet..

Bővebben...
 


Gomba (1) csoport

Tulipán (2) csoport

Pillangó (3) csoport

Maci (4) csoport

Margaréta (5) csoport

Süni (7) csoport

Csigabiga (8) csoport