Deák Óvoda

A NYUGALOM ZÖLD SZIGETE

Étkezés

lemondása

Ebédlemondás a deakovi@gmail.com email címen lehetséges, előző nap 8.15-ig!

Közelgő események

Mostanában nincsenek események

Tulipán csoport

Óvodapedagógusok: Tarnainé Vér Emese
Pedagógiaiasszisztens: Kármán Zsuzsanna
Dajka: Domonkos Andrea

A csoportba jelenleg 20 gyermek jár, ebből 6-an mennek iskolába.

Szokás-, szabályrendünk a gyermekek életkorához igazodó. Időt hagyunk a kisebb, lassabb gyermekek tevékenykedésének. Az egyéni differenciálást szem előtt tartva neveljük, fejlesztjük a gyermekeket.
Elsődlegesnek tartjuk, a jó csoportközösség kialakítását. Figyeljenek, vigyázzanak egymásra a gyerekek. A nagyobb gyermekek barátsággal forduljanak a kisebbek felé is. A hároméves gyermekek elsősorban a csoport egységét fogadják el. Ismerkedjenek meg az ott dolgozó felnőttekkel, forduljanak hozzájuk bizalommal, fogadják el kéréseiket. Örömmel vegyék a gyerekek társas közeledéseit. A háromévesek elsődleges tevékenysége a játék, így a közös tevékenységeket úgy alakítjuk, hogy kedvük szerint ők is bekapcsolódhassanak, vagy más játéktevékenységet folytathassanak.
Játéktárunk kiemelkedően magas, egyrészt mert a fenntartó évek óta folyamatosan új játékok vásárlását engedélyezi, másrész, mert a gyermekeket arra neveljük, hogy vigyázzanak a játékokra (az elkeveredett játékokat azonnal megkeressük). A játéktárunkban meglévő minden játék a gyermekeknek elérhető magasságban van, így fejlettségüknek megfelelően szabadon választhatnak belőle. A mese és ismeretterjesztő könyvek frissítését folyamatosan tesszük.
Egyéni fejlesztéseket elsősorban játékok segítségével valósítunk meg.
A gondozási teendőket minden gyermekre nézve kiemelten kezelünk, így is védjük a gyermekek egészségét és az itt adódó fejlesztési lehetőségeket is kihasználjuk.
Fontosnak tartjuk a szabad levegőn töltött időt, így a borúsabb napokon és a téli időszakban is mindennap kimegyünk az udvarra. Esős napokon a tornaterem szertárából választunk fejlesztő eszközöket, melyekkel a folyósón játszhatnak a gyerekek.
A szülők igénye szerint megünnepeljük a gyermekek születés-, ill. névnapját.

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41

Eseménynaptár

H K Sze Cs P Szo V
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31