Deák Óvoda

A NYUGALOM ZÖLD SZIGETE

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41

Étkezés

lemondása

Ebédlemondás a deakovi@deakovi.hu email címen lehetséges, előző nap 8.15-ig!

Eseménynaptár

Mostanában nincsenek események

Ez történt Januárban

Az ünnepek után beszélgettünk az otthon töltött idő családi programjairól. Beszélgettünk a szülők és általában véve az emberek munkájáról. Összehasonlítottunk munkaeszközöket. Eljátszottunk mozdulatokkal ismertebb munkafolyamatokat.

   Megneveztük, megmutattuk a testrészeket, beszélgettünk a belső szervekről és az érzékszervekről. Mindezt játékos feladatokban, helyzetekben.

   Megszámláltunk mindent, ami a közelünkben volt. Próbáltuk ránézésre (számlálás nélkül) megmondani, hogy adott tárgyból mennyit látunk, a dobókockával mennyit dobtunk.  

   Festettünk hóembert, malacot, házat és fát különböző ecsetkezelési technikával. Hajtogattunk színespapírból malac és farkas ujjbábot.

   Megtanultuk a Cini, cini, a Dirmeg, dörmög és a Madarak voltunk mondókákat; a Cicukám kelj fel, az Itt ül egy kis kosárba és a Benn a bárány énekes játékokat; az Országúton dalt. A mondókák, dalok közben érzékeltettük az egyenletes lüktetést, és a ritmust. Ritmushangszereket hangoztattunk. Énekeltünk, mondókáztunk halkabban, hangosabban. Ismerkedtünk a zenei szünet érzékelésével.

   Megtanultuk Kányádi Sándor: Aki fázik és Tordon Ákos: Madárszálló c. verseket.

   A gyerekek meghallgatták többi között A kismalac és a farkasok; Az aranytarajos kiskakas és A csillagszemű juhász c. meséket.

   Torna foglalkozáson labdát gurítottak, leütöttek, elfogtak, különböző labdás játékokat játszottak; másztak vízszintes tornaszereken (padon, zsámolyon stb.); célba ugrottak, távolugrottak, ugróiskolán haladtak át. Többféle mozgásos játékot játszottunk. Lúdtalp tornáztunk.  

   Rendszeresen játszottunk anyanyelvi játékokat. Az emberek foglalkozásaival és a tesrészekkel kapcsolatos szavakat használva.

Csoportjaink

Információk

show Óvodán nyitva: 

Ügyelet:

Deák Óvoda

Címünk:
1041. Budapest, Deák Ferenc utca. 95.

Email: deakovi@deakovi.hu
Telefon: +36 1 369 6307

Alapítványunk

Kérjük, hogy támogassa  adója 1%-ával a

Deák Ovi Gyermekeiért Alapítványt
Adószámunk: 18289079-1-41